Online booking
Online booking

STRESSCOACHING OG PSYKOTERAPI

VI HJÆLPER DIG VIDERE I LIVET

DER ER EN REVNE I ALTING. DET ER SÅDAN, LYSET KOMMER IND

Om nyd dagen


Tag mig helt og ikke halvt - for at elske rigtigt, skal jeg være nøgen. Husk, at for hvert minut du er vred, mister du tres sekunders lykke.

Inger Høng påstår, at vi mennesker skræmmes mere af vores lys end af vores mørke, og i jantelovens Danmark er det ikke altid velset at stikke næsen frem og bryste sig af sin storhed. Samme Inger mener ydermere, at når vi i modsætning til at gøre os selv små lader vores lys skinne, tillader vi andre at gøre det samme.

Velkommen hos NYD DAGEN. Vi ser frem til at tage godt imod dig.

Inger Høng

Indehaver, stresscoach

Jeg har erfaret, at kroppen kan sige STOP, når der ikke kan være flere stressudløste dråber i glasset, men det betyder ikke, at livet er slut.

Der er et også et dejligt liv på den anden side af en stressperiode, hvis man får den rigtige hjælp.

Jeg tilbyder et stresscoachforløb, hvor du bliver mødt af en reel coach med høj faglighed. Et forløb der tager udgangspunkt i, at stresscoaching ikke er en livslang proces, men et forløb der præsenterer nogle simple redskaber. Brugt over tid kan de hjælpe dig til et liv, hvor det ikke er stressen, der har kontrollen, men hvor du har kontrol over din stress.

Rikke Tønnesen

Psykoterapeut

Personligt har jeg altid interesseret mig for relationer mellem mennesker. Det er den udfordrende side i relationerne til andre og til mig selv, som har skabt mit ønske om at forstå og udvikle mig personligt. Ligeledes har de inspireret mig til at uddanne mig til psykoterapeut, for både fagligt og menneskeligt at kunne støtte og bistå andre mennesker i deres personlige udvikling.

Denne nysgerrighed, undren og dybe respekt for menneskers evne til at udvikle sig og hele - har altid været en del af min drivkraft i mit arbejde med mig selv – og med andre mennesker.

I perioder af mit liv med svære valg, egne livskriser og sorgprocesser er jeg, gennem min egen terapi, blevet større ven med mig selv og med livet generelt.

Peter Balder Poulsen

Stresscoach

Jeg arbejder ud fra den eksistentiel- humanistiske psykologi. Som navnet antyder, om at eksistere, og om hvad det vil siger at være et menneske. Grundantagelsen er, at mennesket gennem sine valg har en frihed til at skabe og vælge sit eget liv.

Den eksistentiel-humanistiske psykologi afviser ikke, at mennesket påvirkes af både arvelige og miljømæssige forhold. Men i kraft af sine vilje og bevidsthed er mennesket i stand til at forholde sig til disse påvirkninger og ikke lade sig styre bevistløst af dem. Den humanistiske psykologi er beslægtet med den eksistentielle og mener ligeledes, at mennesker er i stand til at forme deres eget liv.

Åbningstider


mandag: 09:00 - 16:30

tirsdag: 09:00 - 16:30

onsdag: 09:00 - 16:30

torsdag: 09:00 - 16:30

fredag: 09:00 - 16:30

lørdag: Lukket

søndag: Lukket

Konsultation uden for åbningstid efter aftale.

Faciliteter


Tavshedspligt

Fleksible åbningstider

Gratis parkering lige ved døren

Tæt på offentlig transport

Vores ydelser og priser


Stress kan behandles - få livskvaliteten tilbage med stresscoaching

Stress nedsætter livskvalitetenlbetydeligt, men stress kan behandles i et effektiv stressforløb, hvor du med små daglige skridt vender tilbage til et liv med mere ro og livskvalitet.

Det siger vores klienter


Mikkel Berg

- Sygeplejer

eg har fulgt Peters stresscoaching-forløb efter, at jeg gennem længere tid havde følt mig stresset på både arbejde og i mit privatliv. Jeg tog stresstesten, inden jeg kom til første samtale, og den viste, at jeg havde en score på 204, hvilket forklarede hvorfor jeg følte mig stresset og udbrændt.

Anne-Mette Thomsen

- Socialrådgiver

Jeg har været på en hel del kurser gennem tiden, men dette forløb hos Inger har klart været det mest givende og lærerige. Inger har på bedste vis lært mig små simple teknikker, der dog har ændret hele mit billede af mig selv og mine muligheder for at skabe den hverdag og det liv, som jeg ønsker mig. Det er jeg Inger dybt taknemmelig for.

Line Pilgrim

- Selvstændig forretningsindehaver

Når man er ramt af stress, er man ude af balance og har brug for hjælp. Rikkes veltilrettelagte proces fik mig til at føle mig holdt i hånden allerede fra første møde. Tryghed er guld værd i den situation. Som person er Rikke meget nærværende og forstår at veksle mellem det kærlige og det håndfaste. Og så er hun selv et godt eksempel på balance opnået ved at tage egen medicin. Jeg har fået stor respekt for faget stresscoaching og for den måde, Rikke griber det an på. Jeg kan i høj grad anbefale Rikke".

Stresscoaching

I alt 8 sessioner - spar 750 kr.

Tilbud - 4.995 kr.

Blog


30. juni 2020

Energi smitter!

Kender du det, at andre mennesker påvirker din energi?

Jeg er mester i at lade mig påvirke af andre. På den ene side er det godt, når jeg bruger min egenskab til at være empatisk og til at møde andre mennesker, hvor de er og være der for dem, hvis det er det, de har brug for. Men hvis jeg ikke er opmærksom på at blive i mig selv og handle fra mit hjerte - det sande sted i mig, kan jeg være en uovertruffen dramaqueen, som det kan være vanskeligt at være i stue med - ikke mindst for mig selv.

Hvis fx min kæreste en dag er irriteret over et eller andet, skal jeg være meget hurtigt ved havelågen over for mine egne følelser, og hvad der sker i mig, hvis ikke jeg ønsker at blive smittet af den negative energi. På en god dag kan jeg sætte mit eget ego til side og spørge, hvad han har brug for, men det kan også ske, at mine tanker hopper med på den negative spiral og siger: "Hvad i alverden er han så sur over? Det kan han da ikke være bekendt. Det har jeg bestemt ikke fortjent! Han er sgu da også bare 😵😡😤☠️" og meget mere fra samme uudholdelige skuffe. På nul komma dut kører møllen derudaf, og den dårlige stemning er pludselig afløst af højlydte skænderier og beskyldninger om hvem som sagde hvad og på hvilken måde. Og INGEN er villige til at rykke sig en tomme. Lyder det velkendt?

En dag her i ferien slog det mig: "Hvem er det egentlig, som er negativ her?" Det er muligt, jeg ikke strøg den første tændstik, men jeg skal love for, jeg lynhurtigt blev hende, som i stolt hævet martyrium fastholdt retten til bevidstløst at vælte brænde på bålet, mens mine tanker barnligt fastholdt, at det var ham, som startede...

Heldigvis smitter positiv energi også ❤️, så da jeg først kom i tanke om mit eget ansvar for situationen, kunne jeg mærke, at jeg dybest set meget hellere ville være gode venner og glade sammen, og pludselig blev det uendeligt ligegyldigt, hvem som havde sagt hvad. Hvis jeg ønskede god og positiv stemning, måtte jeg værsgo handle på det ❤️❤️ Her kom Gandhis ovenstående berømte citat mig til hjælp, og det blev meget lettere for mig at tage ansvar for, hvilken energi jeg helst ville sprede omkring mig.

Efter et besøg på Google erfarede jeg, at Gandhi vist aldrig har sagt præcis det citat, men i stedet skulle han have sagt: "If we could change ourselves, the tendencies in the world would also change. As a man changes his own nature, so does the attitude of the world change towards him. ... We need not wait to see what others do". Kartoffel kartoffel. Den vigtigste læring for mig er, at jeg skal tage ansvaret for den energi, jeg ønsker at omgive mig med. Hvis jeg ønsker en kærlig, positiv energi omkring mig, er det den måde, jeg skal møde andre mennesker på - også min kæreste, selvom han er irriteret en dag, måske endda netop, når han er irriteret 😍❤️

Tak, fordi du læser med 🙏

27. august 2020

Nuets Kraft 🌻

Jeg møder mange klienter, som er frustrerede, bekymrede og/eller stressede. De kommer ofte i terapi, stress coaching eller supervision, fordi de ikke kan finde hoved og hale i deres udfordringer alene.

Et af de mest virksomme redskaber, jeg præsenterer disse klienter for, er Nuets Kraft. Det at lære at være til stede i nuet, som det er, er fantastisk powerfuldt. Når vi hengiver os til nuet, sætter vi vores ubevidste tankestrøm på pause, og det giver energi. Energi til at mærke, energi til at være, energi til at elske det som er ❤️

Hvis vi ikke er bevidste om at tage kontrollen over vores tanker, er der risiko for, vi begynder at ruminere (ruge, gruble og bekymre os). Tit kører tankerne i ring over noget, som er sket i fortiden, fx hvad vi burde have sagt eller gjort, og det kan medføre depression. Andre gange bekymrer vi os om fremtiden, og hvordan det dog skal gå, og det kan medføre stress. Uanset om vi ærgrer os over fortiden eller bekymrer os om fremtiden, forhindrer vi os selv i at være til stede i nuet og nyde livet, som det er - lige nu.

Ved at praktisere meditation og mindfulness træner du at være til stede i nuet, og du bliver bevidst om, at dine tanker om fortiden og fremtiden bare er, hvad de er - nemlig tanker. Blot en mental forestilling om vores fortælling om virkeligheden, de ER ikke virkeligheden.

Det handler om at træne evnen til at lade gå på tilknytningen til disse tanker og ikke mindst følelserne, de medfører. Mere jordnært kan man også sige, vi træner vores pyt-muskel. Det handler altså ikke om at ændre vores tanker, det handler om at justere, hvordan vi forholder os til dem ❤️

Hvordan har din pyt-muskel det for tiden?

18. august 2020

Hvor god er du til at bede om hjælp?

Hvis andre mennesker beder mig om noget, springer jeg til for at hjælpe. Jeg elsker at hjælpe, og jeg kan slet ikke lade være. At føle mig nyttig og gøre andre glade, det er da noget ved! Faktisk elsker jeg det så meget, at jeg har gjort det til min mission at hjælpe andre mennesker til at skabe øget livsglæde i deres liv ❤️

Samtidig gik jeg rundt og troede, at jeg selv var god til at bede om hjælp ...

Men denne sommer, hvor vi var på bilferie i Norge, oplevede vi pludselig, at vores bil gik i stykker. Motorlampen begyndte at lyse, og vi var på daværende tidspunkt på vej ned gennem Geirangerdalen (og der er dæleme højt ned!)

Nu ved jeg jo ikke, hvordan du har det med højder, men jeg er ikke ret vild med dem, og hårnålesving i bjergene er bestemt ikke på min top 10 over yndlingsoplevelser 😱🙈

Nå, bilen var ikke videre samarbejdsvillig, og hverken min kæreste eller jeg er specielt bilkyndige. Ungerne på bagsædet bød heller ikke ind med meget brugbart. Jeg måtte derfor bruge en livline og ringe til en ven: min far❤️ hjemme i Danmark. Han kunne så komme med gode råd og ikke mindst ringe videre til den familie, vi var på vej til, hvilket jeg ikke kunne overskue på daværende tidspunkt. For at gøre en lang historie kort endte vi med at få en masse hjælp til afhentning, transport, færgesejlads, kost og logi, lån af bil, moralsk støtte og meget meget mere. To gange talte vi endda i telefon med vores egen mekaniker, som var på ferie på Rhodos, da vi ringede og klagede vores nød.

Jeg er dybt taknemmelig for alle de mennesker, som virkelig støttede og hjalp, da vi havde mest brug for det. Samtidig følte jeg mig også sårbar og forlegen over at være til besvær, men hver gang jeg gav udtryk for det, blev jeg mødt med ord som: "Det er ingen ulejlighed, bare hyggeligt, glad for at kunne hjælpe, I er altid velkomne, det manglede da bare, osv, osv."

Så hvorfor er det så nemt at hjælpe andre, når det samtidig kan føles så svært at modtage hjælp?

Hvis man betragter situationen udefra, kunne man mene, at jeg med min utilpashed over at modtage hjælp fra andre berøver dem muligheden for at gøre noget godt for mig. Muligheden for, at de kan føle sig nyttige og få oplevelsen af at gøre mig glad ...

Det vil jeg straks lave om på. Måske skulle jeg bede om at få en kop formiddagste bragt her hen til sofaen, hvor jeg sidder og skriver 😍

Er der områder i dit liv, hvor du kan blive bedre til at bede om hjælp? 🙏🏼❤️

02. september 2020

Brug dine sanser 🌟

At være til stede i nuet. Der hvor du mærker dig selv og dine behov. Der hvor du kan mærke din intuition.

Jeg har før skrevet om, hvor vigtigt det er for os mennesker at meditere og være mindfulde for at tage kontrol over vores tanker, som kan være temmelig destruktive.

Et fif til at komme i kontakt med dig selv er at fokusere på dine sanser 👐🏼👀👂🏼👅👃🏼🌟

Du kan gøre det hvor som helst og når som helst, du har lyst. Giv dig helt hen til en enkelt sans ad gangen. Led fx din fulde opmærksomhed hen på alt, hvad du hører. Lige nu kan jeg høre fuglesang uden for vinduet, og jeg kan høre bilerne, som kører forbi vores hus. Jeg kan høre lyden af en tegnefilm inde i stuen, og lyden af en anden fra min ældste søns værelse. Jeg kan høre en kat, som lister forbi soveværelset og min kærestes vejrtrækning ved siden af mig. Hvis jeg lytter efter inde i mig selv kan høre min egen vejrtrækning og min mave rumle. Når jeg lytter mere intenst, kan jeg også høre den larmende stilhed mellem alle disse lyde...

Bare to minutter hvor jeg tuner ind på det nu, som er lige her, væk fra tankerne og ind i det jeg sanser, giver mig en roligere vejrtrækning. Dermed øger jeg automatisk min krops naturlige produktion af oxytocin og seretonin, som er stress-dæmpende hormoner. De er med til at bekæmpe adrenalin og kortisol, som modsat virker stressende og sætter min krop i alarmberedskab. Jeg bliver på den måde min egen apoteker og giver på smuk og naturlig vis min krop, hvad den har brug for.

Jeg tror ikke, det er tilfældigt, vi mennesker er udstyret med to ører og kun én mund. Hvem eller hvad vil du lytte - virkelig lytte - til i dag?

Hav en vidunderlig dag 🙏🏼❤️

Hvis du er lykkelig, er det sandsynligvis din egen skyld, for der er masser af ting i verden at være ulykkelig over.

Robert Storm Petersen
Tegner, Humorist

Begivenheder


torsdag

01. okt

kl. 11:00 - 14:00

Fløjstrup Skov - 8000 Aarhus

Fællestur i skoven

På en fællestur gennem skoven vil vi gennem øvelser og lege lære skovens forskellige træer at kende. Efterfølgende arbejder eleverne gruppevis med udvalgte træer, deres kendetegn og anvendelse. Vi går på jagt efter smådyr på udvalgte lokaliteter. Hensigten er at lære de almindeligste af skovens mange insekter og andre smådyr at kende samt at forstå deres betydning i skoven.

onsdag

07. okt

kl. 19:00 - 21:00

Nyd dagen - Strandgade 4, 8500 Grenå

Foredrag: Born to Run

Vi kender Born to Run som tvillingerne, der sammen gennemførte den så godt som umulige bedrift, nemlig en Ironman. Tvillingerne Jørn og Brian Kanstrup kom til verden i 1980, 3 måneder for tidligt. Peder fik ikke nok ilt under fødslen, hvilket betød han blev spastisk lammet, har siddet i kørestol hele sit liv og har brug for hjælp i døgnets 24 timer, mens Steen fik fuld førlighed. Sammen medvirker de i Tv2-programmet “Born to Run – Danmarks sejeste jernmænd”, hvor seerne følger brødrene i tykt og tyndt og hvor de fortæller om deres store livsprojekt Born to Run.

torsdag

12. nov

kl. 15:00 - 19:00

Nyd dagen - Strandgade 4, 8500 Grenå

10 års jubilæum

I forbindelse med Rikke Tønnesens 10 års jubilæum afholdes der reception. Der vil blive serveret lidt godt til ganen i løbet af eftermiddagen. Klienter, forretningsforbindelser, familie og venner er velkomne til at kigge forbi til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil fejre Rikke med faldara, tjubang, taler og sang. Vi krydrer dagen med amsser af røverhistorier.

mandag

02. nov

kl. 19:00 - 21:00

Nyd dagen - Strandgade 4, 8500 Grenå

Stian Tornhøj

Stian Tornhøj har en konstruktiv og løsningsorienteret tilgang til stress som livsvilkår, der har hjulpet mange mennesker, såvel foredragstilhørere som klienter. Hans eget koncept, Stressnavigation, er videnskabeligt funderet og erfaringsmæssigt afprøvet med succes. Et koncept, der kan anvendes i jeres organisation, på ledelsesmæssigt såvel som personligt niveau.

Kontakt


Nyd dagen - coaching for livet

Strandgade 4, 8500 Grenå

kontakt@nyddagen.dk

+45 6060 6786